Historikk

Norsk-Kroatisk forening ble stiftet 25. April 1991, og skal ifølge vedtektene jobbe for økt utveksling mellom Norge og Kroatia på områder som kultur, sport, utdanning og forskning, menneskerettigheter, økologi og økonomi.

På grunn av krigen i Kroatia på begynnelsen av 90-tallet, var den opprinnelige aktiviteten mye spunnet rundt støttekonserter og deltakelse i mediadebatt. Høsten 1991 gikk Norsk-Kroatisk Forening sammen med Kroatisk Forbund i Norge og Norsk Folkehjelp om en humanitær aksjon ”SOS Kroatia”, som fikk sendt i alt ca 25 trailerlass med mat, medisiner og klær til Kroatia.

Aktivitetene siden da har omfattet foredrag; blant annet om renessansekulturen i Dalmatia og utgravning av gamle romerske bosetninger på Adriaterhavskysten, visning av lysbilder og film, kulturkafe, sang og dans og kroatisk mat- og vinsmaking. Rundt årtusenskiftet begynte foreningen arbeid med å promotere Kroatia som reisemål for å få turister tilbake til Kroatia, og i dag er flere av medlemmene våre ivrige ferieentusiaster og også huseiere i Kroatia.