Kroatiske karikaturtegninger

Kroatiske karikaturtegninger

For første gang i historien presenteres en utstilling av kroatiske karikaturtegninger her i Norge.

Til tross for at Norge og Kroatia befinner seg i hver sin del av Europa, og har ulike tradisjoner, klima og mentalitet, kan man likevel se at flertallet av tegningene ofte er inspirert av globale temaer som vi alle har felles. Humoren til de kroatiske karikaturtegingerne advarer oss om de mange paradoksene i vårt samfunn som stadig vokser og øker i antall. Karikaturtegning opptrer som et medium som renser virkeligheten og bevisstheten til folk på en svært tilgjengelig og forståelig måte.

Det blir utstilt 85 tegninger av tilsammen 33 kunstnere.

Den offisielle åpningen av utstillingen blir lørdag 10.9.2011 kl 1400 på Avistegnernes Hus. Både Kroatisk-Norsk Forening (fra Kroatia), den kroatiske karikaturtegnerforeningen og Norsk-Kroatisk Forening vil være representert. Lex, en av Kroatias mest kjente tegnere, vil tegne dem som vil. Velkommen!

Utstillingssiden hos Avistegnernes hus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *