Bokkveld med Bekim Sejranovic

Ljepsi KrajBekim Sejranović tar opp tråden der han sto på slutten av sin siste store bok – med å skrive én til. Gjennom den nye romanen, «Ljepsi kraj» («En vakrere slutt»), snakker den samme direkte, vittige, selvironiske, noen ganger grusomme, noen ganger naive, men alltid ærlige stemmen som ledet oss inn i sin debutroman, «Nigdje, niotkuda», som ble tildelt «Mesa Selimovic»-prisen for 2008.

I mellomtiden har ikke verden forandret seg altfor mye. En tømmerhytte i skogen i Bosnia, en hybel i Oslo, og på tur mellom Kroatia og Serbia, Brasil og India, og slik verden og livet er: masse snø, mange kvinner, masse bakrus, mange reiser, og mye ensomhet, noen wahhabier og en liten kjøter. Og likevel er ingenting det samme. Han skåner ingen, aller minst seg selv. Bekim Sejranović har nok en gang skrevet en stor roman, en bok som vil få deg til å riste, le, den vil løfte deg opp, og på ingen måte sette deg forsiktig ned på bakken. Men som tittelen sier; slutten er vakker, virkelig.

Gjennom sine to romaner «Nigdje, niotkuda» og «Ljepsi kraj» har Bekim Sejranovic fått sitt gjennombrudd som forfatter i Kroatia, Bosnia og Serbia. Her i Norge, hvor han har bodd siden 1993, er han langt mindre kjent, selv om han har oversatt blant andre Ingvar Ambjørnsen og Frode Grytten til kroatisk. Hans første roman er nå under oversetting til norsk av Jon Kværne.

I samarbeid med Republikken Kroatias Ambassade har Norsk-Kroatisk forening gleden av å invitere til en  bokkveld med Bekim Sejranovic. Utdrag av hans romaner vil bli lest på både norsk og kroatisk av Jon Kværne og forfatteren selv.

Sted: Kroatias ambassade, Drammensveien 82, Oslo. Trikk 13 tar deg helt til døra, gå av på Skarpsno.
Tid: onsdag 22.9.2010 kl 17:00

2 tanker om “Bokkveld med Bekim Sejranovic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *